AM versterkt winkelen en verblijven in Alkmaar: Noorder Arcade en voormalig Ringerspassage samen verder als ‘Ringers Winkelcentrum’ Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM brengt het winkelcentrum Noorder Arcade en de voormalige Ringerspassage samen. Hiermee wordt het Ringersgebied binnen het stadsdeel Overstad versterkt met een mixed use centrum onder één dak: het Ringers Winkelcentrum. Bezoekers kunnen hier straks winkelen, werken, zich vermaken en verblijven. AM werkt in het gebied met de gemeente en ontwikkelaars BPD en Ten Brinke Group samen aan de transformatie van het Ringersgebied tot een nieuwe bruisende hotspot in Alkmaar. Het betreffen naast het nieuwe Ringers Winkelcentrum, de projecten Ringersfabriek, het Ringerskwartier en het Ringersplein. De opening van het nieuwe Ringers Winkelcentrum staat gepland voor medio 2019.

Multifunctioneel winkelcentrum
Met de toevoeging van winkelcentrum Ringerspassage aan Noorder Arcade ontstaat er een groter winkelaanbod en daarmee een sterkere aantrekkingskracht op het winkelend publiek. Naast extra ruimte voor winkelen zijn ook vrijetijdsvoorzieningen onderdeel van de plannen. Op de begane grond komen vier winkelunits en op de verdiepingen komen nog eens vier winkels en/of leisure units. In totaal biedt het complex 9.000 m2 aan commercieel vastgoed. Er komt een tweede entree met uitzicht op de Ringersfabriek en het nieuwe parkeerterrein.

Ringersfabriek weer op zichzelf
Een gedeelte van winkelcentrum Ringerspassage, dat tot enkele weken geleden nog verbonden was aan de Ringersfabriek, is gesloopt. Hierdoor staat de Ringersfabriek voor het eerst sinds lange tijd weer in zijn volle glorie op zichzelf. Er ontstaat een nieuwe stedelijke ruimte tussen de fabriek en het winkelcentrum. Een plek die alle omringende gebouwen ‘lucht’ geeft en ruimte biedt voor parkeren en voetgangers.

Grootste parkeervoorziening van Alkmaar
De parkeergarages worden met elkaar verbonden, waardoor 180 parkeerplekken aan de huidige garage worden toegevoegd. Buiten komen er op maaiveldniveau nog eens circa 100 parkeerplaatsen bij. In totaal biedt het winkelcentrum daarmee straks 800 parkeerplaatsen. Voor de omliggende functies en de binnenstad is de parkeergarage de startlocatie voor een bezoek aan Alkmaar.

Nieuwe bruisende hotspot
De gemeente Alkmaar en alle gebiedspartners werken samen om alle ontwikkelingen in het Ringersgebied te bundelen als één mixed use hotspot. Het Ringerskwartier met daarin de Ringersfabriek krijgt een nieuw leven als plek waar mensen kunnen recreëren en wonen. De huidige eigenaar van de Ringersfabriek, gebiedsontwikkelaar BPD en de toekomstige eigenaar Ten Brinke Group voegen een nieuw hoofdstuk toe aan de nu al lange geschiedenis met woningen, foodhall, horeca en mogelijk een hotel. De gemeente wil de zes kilometer lange Kanaalzone ontwikkelen met als uitgangspunt het terugbrengen van de historische kadesfeer met flaneer- en verblijfsplekken langs het water.

Over AM
Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Wij werken samen met belanghebbenden op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties, bewoners en overige vastgoedgebruikers ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.